mandag 7. februar 2011

Pop-art

Fra uke 4 til og med uke 6 har vi lagd bilder i såkalt pop-art. Vi har lagd bilder i kjent Warhol-stil, de fleste har vell sett hans portrett av Marilyn Monroe? Ja, det er slike vi har lagd. Vi skulle ta bilder av personer, dyr eller gjenstander så redigere dem i Photoshop. Det var en spennende og lærerik periode og her kommer framgangsmåten og noen utvalgte produkter.

Det første vi måtte gjøre var å ta nye bilder. Jeg tok ett par av personer, men ingen egnet seg til threshold-bruk (forklarer senere hva det er). Ellers tok jeg bare bilder av ting jeg fant hjemme, prøvde å velge ut gjenstander som forbindes med pop-art, for eksempel sko, drikke, hermetikk osv.

Når vi hadde tatt bildene skulle vi redigere dem i Photoshop. Det vi gjorde da var å åpne bildet, så gå på "Adjustments" på verktøylinja og velge "Threshold". Da justerte vi hvordan svart-hvit fargene skulle være. Etter det fulgte vi på med farger der vi ville. Vi prøvde ut forskjellige fargekombinasjoner for å finne ut hvilke som passet best sammen. Vi merket områder med "Magic Wand" og "Lasso", dette for å merke områder der vi ville ha den enkelte farge.

Her har dere et eksempel på førbilde (nede til venstre), Threshold (nede til høyre) og det ferdige produktet (øverst):

Dette var et av enkeltbildene jeg lagde, det var ikke dette jeg valgte og levere, men kom på en god 2. plass. Vi skulle også lage en serie av 3-9 bilder. Bildene skulle være like eller likt motiv i ulike posisjoner/bevegelse. Jeg valgte å ha 3 bilder og ha de like, men jeg har speilvendt det midterste. Vi gjorde det samme med bildene her som med enkeltbildene. Men vi måtte lage nytt ark og dra bildene over for at de skulle komme i riktige farger. Da gikk vi på "File" på verktøyslinjen og valgte "New". Her skulle vi velge "International Paper", "A3" og "CMYK" (bilde under for at dere skal få en viss forståelse). Vi kunne velge om bildene skulle gå bortover, nedover eller hva som helst. Mitt motiv passet bedre at bildene gikk nedover enn bortover så jeg valgte det. Her er noen bilder som "didn't make the cut":


(Ble merkelige farger på bildeseriene når jeg lagra dem i JPEG, disse skal være klare)

Her er bildene jeg leverte, altså de ferdige produktene:Nå er produktene klare til innlevering og vi er ferdig med en lærerik og spennende periode.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar